Home Литургија и призив Светог Духа за почетак нове школске године у Босилеграду

Литургија и призив Светог Духа за почетак нове школске године у Босилеграду

phoca thumb l IMG 20180909 084644215

У храму Рођења Пресвете Богородице, у Босилеграду 9. септембра, служена је Света Литургија са молебним призивом Светог Духа за благословену и успешну нову школску 2018/19 годину.

Литургијским сабрањем је началствовао протонамесник Зоран Сојанов ,старешина храма, а саслуживао синђел Јован Станојков, парох босилеградски.

На позив оца Зорана Стојанова, одазвао се велики број деце основних и средњих школа, која су са својим наставницима и професорима узела најприснијег учешћа у Литургији, помоливши се Господу заједно са својим родитељима и професорима.

У пригодној беседи протонамесник Зоран Стојанов је пожелео ђацима пуно успеха у новој школској години, нагласивши да је неопходно да поред добрих оцена напредују у свим врлинама и тако постану бољи људи.

По завршетку Свете Литургије и молебана за призив Светог Духа, деца и сви веници су покропљени освећеном водом,а ученицима су подељене свеске као знак пажње ЦО Босилеград према најмлађим верницима.

Уз пригодне разговоре са доста дивних анегдота, наставило се дружење за трпезом љубави, коју је попадија Љубица Стојанов припремила за децу, њихове вероучитеље, наставнике и родитеље.