Home Радна Посета професора и студената Филозовскоф Факултета Београдског Универзитета ЦО Босилеград

Радна Посета професора и студената Филозовскоф Факултета Београдског Универзитета ЦО Босилеград

Група посдипломаца и студената завршне године Филозофског Факултета Београдског Универзитета,  одељење за историју уметности, предвођени професором Ненадом Макуљевићем од 01. јула 2011-те године налазе се у радној посети ЦО Босилеград.

Циљ ове радне посете је, да се обиђу све Цркве на територији ЦО Босилеград,да се на основу стила градње, фресака и икона, као и другог материјала, на научној основи прикаже развој, значај и место наше Свете Цркве на овим просторима.

Крајњи циљ је, да се уз помоћ података и материјала којим разполаже Епархија Врањска и сама Црквена Општина Босилеград уради и изда једна књига која ће као комплетам материјал омогућити ЦО Босилеград и општини Босилеград у целини да сачува свој верски идентитет,да сачува верске објекте и искористи их за развој туризма, а самим тим и привреде и друштва у целини.

Ово би могао да буде и први корак у заустављанју миграције која је изузетно изражена на овим просторима. Ову посету понајвише помаже локална самоуправа, на шта јој се најсрдачније захвалјујемо.