Home СВЕТА ЛИТУРГИЈА У НЕДЕЉУ СИРОПУСНУ У САБОРНОМ ХРАМУ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У БОСИЛЕГРАДУ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У НЕДЕЉУ СИРОПУСНУ У САБОРНОМ ХРАМУ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У БОСИЛЕГРАДУ

DSCF3902

У недељу 22.фебруара 2015. године, недељу сиропусну, пред почетак Васкршњега поста, Свету Литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду служио је пречасни протонамесник Зоран Стојанов, старешина храма, уз умилно појање деце која слушају Верску наставу и верног народа Богом нам чуване општине.

По завршетку Свете Литургије верницима,који су се окупили у великом броју, бираним речима се обратио отац Зоран Стојанов и позвао све да се у току овог Часног поста прво измире сами са собом и тако унесу мир прво у својим срцима,а онда да траже опроштај и од других, али прво свако да опрости брату у Христу, а онда да тражи опроштај.

Отац Зоран Стојанов посебно је протумачио Свето Јеванђеље које се чита у недељу сиропусну и подвукао, да свако ко је хтео да чује и разуме поруке из Светог Јеванђеља имао је прилику да види у ком правцу иде његов живот и живот његове породице, зато евентуалне промашаје треба да исправљамо управо у време Часнога поста.

Протонамесник Зоран Стојанов је посебно нагласио да живимо у изузетно тешким временима,пример је управо страдање православних Хришћана у Украјини и пожелео свима мир на овим просторима Краишта и Хришћанску љубав.

DSCF6024

DSCF6027

DSCF6031

DSCF6487