Home СИЛАЗАК ДУХА СВЕТОГА НА АПОСТОЛЕ У ОПШТИНИ БОСИЛЕГРАД

СИЛАЗАК ДУХА СВЕТОГА НА АПОСТОЛЕ У ОПШТИНИ БОСИЛЕГРАД

Cio59

Празновање Силаска Духа Светога на апостпле,Света Педесетница, на територији општине Босилеград обележена је Литургијским и народним саборовањем широм општине Босилеград.

Свету Литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду служио је синђел Јован Станојков,парох босилеградски.

Верном народу окупљеном у Саборном храму, пригодном беседом обратио се старешина храма Протонамесник Зоран Стојанов.У својој беседи отац Зоран Стојанов је говорио о значају данашњег празника и о Цркви Христовој која је „… свакоме дом његов,Црква је и за здраве и за болесне,за образоване и неписмене,за богате и сиромашне.Црква зове све и све нежно грли у своје топло крило.Црква је утеха и спас.“ –подвукао је отац Зоран.

Посебна радост у Босилеграду је било крштење четворо малишана у Саборном Храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду.Непамти се када се је четворо малишана крстило у овом храму у једном дану. То улива наду целоме Христољубивом народу Краишта да ипак на овим просторима има живота и опстанка.

На Празник Свете Педесетнице молитвено окупљање и саборовање било је и у махали Придол,у Гаштевици,селу Извор,у селу Плоча и у селу Црноштица.

Своју крсну славу,Свету Тројицу,прославила је и Полицијска станица Босилеград.

Благочестиви народ Краишта, кроз своју бурну историју, управо се на овај дан молитвено окупљао и Богу молио за благо поднебље овом крају,за мир и здравље свих и како чето кажу у Босилеграду „и путника намерника који пролази овде“.

Нека Света Тројица чува и пази верни народ Босилеградске општине.

Слике можете погледати у галерији ОВДЕ.