Home Стална изложбена поставка при Храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеград

Стална изложбена поставка при Храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеград

izlozba

У службеним просторијама Црквене Општине Босилеград које су у склопу парохијског дома при Цркви Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду, где је и седиште Црквене Општине Босилеград, отпочело се са припремањем простора у коме ће бити смештена стална изложбена поставка најстаријих Богослужебних књуга, Одежди, Сасуда и других Богослужебних и Црквених предмета. Ова изложбена поставка приказаће место и улогу наше Свете Цркве на овим просторима кроз вишевековни период Хришћанског живота.

У склопу ових просторија биће смештена и Црквена библиотека, сувенирница и књижара, а простор ће бити тако уређен да ће моћи да се користи и за Верску наставу при Цркви Рођења Пресвете Богородице, као и за научне скупове.

Циљ нам је да огромно Црквено-културно и Верско блако покажемо домачој и светској јавности и све већем броју туриста који посећују ЦО Босилеград и Цркве на њеној територији,као и да осавременимо и учинимо садржајнијом Верску наставу али и да се укључимо у савремене теолошке и научне токовове у којима наша Света Црква заузима значајно место.

Сви посетиоци моћиће да посете изложбену поставку сваког дана од 07.00 до 19.00 часова.

Слике изложених предмета можете видети и у галерији ОВДЕ