Home СУСРЕТ ЕПИСКОПА ВРАЊСКОГ ГОСПОДИНА ПАХОМИЈА И МИНИСТРА ОБРАЗОВАЊА ГОСПОДИНА ШАРЧЕВИЋА

СУСРЕТ ЕПИСКОПА ВРАЊСКОГ ГОСПОДИНА ПАХОМИЈА И МИНИСТРА ОБРАЗОВАЊА ГОСПОДИНА ШАРЧЕВИЋА

phoca thumb l 20180720 111023 (Small)

У петак, 20.јула 2018.године, Његово Преосвештенство Епископ врањски, Господин Пахомије, у службеним просторијама парохијског дома на Власини, при цркви Сетог пророка Илије, дочекао је министра образовања у Влади Републике Србије, господина Шарчевића са његовим

Епископ је пожелео добродошлицу драгим гостима, упознао их са црквом Светог пророка Илије на Власини, црквеним животом на овим просторима Краишта и свим лепотама и потенцијалима прелепе Власине и целог Краишта.

У срдачном разговору, разматрани су облици сарадње Министарства образовања и Наше Свете Цркве на овим просторима, а све са циљем да се унапреди квалитет живота у рубним деловима Србије, у пределу Шоплука.

У разговору су учествовали: в.д. Архијерејски намесник, протојереј-ставрофор Никола Петров, надлежни парох, протонамесник Миленко Пјевац и парох босилеградски, протонамесник Зоран Стојанов.

Посебно је било разматрано питање унапређења Верске настава на нивоу Епархије врањске, како би мисија Цркве била успешнија, на духовну радост и сваку корист верног народа Божјег на овим просторима.