Home ПРАЗНИК БОГОЈАВЉАЊА У БОСИЛЕГРАДСКОЈ ОПШТИНИ

ПРАЗНИК БОГОЈАВЉАЊА У БОСИЛЕГРАДСКОЈ ОПШТИНИ

phoca thumb l DSCF4954

БОГ СЕ ЈАВИ! ЗАИСТА СЕ ЈАВИ!

У недељу, 19/6. јануара 2014.године, на дан Богојављења служена је Света Литургија у саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду. Литургију је служио протонамесник Зоран Стојанов, старешина храма, који је и проповедао и нагласио значај Богојављења. После Свете Литургије обављен је чин великог освећења воде. Након великог освећења воде уследила је литија улицама Босилеграда све до реке Драговиштице, код Бензинске пумпе, где су омладинци пливали за Крст часни.

У литији су учествовали о. Зоран Стојанов, о. Михаил Станчев, и близу хиљаду верника Босилеграда и околних села. Чин великог освећења воде обављен је и у селу Рајчиловци где се исто пливало за крст,а целокупни догађај водио је сиђел Јован Станојков. Велико освећење воде отац Михаил Станчев је обавио у С.Горња Љубата при храму Св. Архангела Михаила,а у с. Рибарци (црква Св.Петке) и с. Божица (црква Св.Апостола Петра и Павла) чин великог освећења воде обавио је протонамесник Зоран Стојанов. У свим храмовима општине Бопсилеград се сабрало неколико хиљада верника који су са собом понели благослов Богојављенске воде у своје домове.

По први пут комплетну Литургију пропратила је и Телевизија Босилеград и полазници новинарске секције при општини Босилеград,искрено се надамо да ће се ова сарадња продубити на обострано задовољство,а у ове свечане дане користимо прилику да позовемо и Туристичку организацију Општине Босилеград на сарадњу јер општина Босилеград и Наша Света Црква имају шта да покажу целоме свету.

Захваљујемо се општини Босилеград и њезиним структурама и свима другима на коректној и искреној сарадњи око организовања ових јануарских свечаних дана на духовну радост мештана Богом нам чуване општине.

Слике можете погледати ОВДЕ.