Home Прослава празника Рођења Христовог у Босилеграду

Прослава празника Рођења Христовог у Босилеграду

phoca thumb l DSCF7086

Прослава празника Рођења Господа Исуса Христа, радосног и спасоносног догађаја за човечији род, у Босилеграду је започета вечерњом службом , освећењем,паљењем и налагањем Бадњака , које је служио отац Јован Станојков у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду и отац Михаил Станчев у цркви Вазнесења Господњег у селу Рајчиловци.

Вредне руке босилеградских малишана,ученика Босилеградске Гимназије и Основне школе, припремили су мале бадњаке и украсили Саборни храм у Босилеграду у коме су били изложени и њихови цртежи.

На Бадње вече уз кувану ракију и вину братски су се дружили комшије,кумови,рођаци и пријатељи показујући искрену Хришћанску љубав .

На Божић свету Литургију, служио је отац Јован Станојков и босилеградском Саборном храму , а у с. Рајчиловци отац Михаил Станчев.

Старешина Саборног храма Рпђења Пресвете Богородице у Босилеграду,протонамесник Зоран Стојанов, прочитао је Божићну посланицу Српске Православне Цркве коју је 5 јануара 2015 године прочитао Патријарх српски Г.Г. Иринеј и честитао свим верницима овај радосни и спасоносни догађај за човека и бираним и поучним речима се обратио сабраном народу.

Велики број верника причестио се Тајнама Христовим и тиме показали да примњем светих тајни , искрено покајање и мир у својим душама је једини начин којим се поново обожујемо и бирамо једини пут спасења.

Другога и трећег дана Божића, на празник Сабора Пресвете Богородице и првомученика и архиђакона Стефана,посебно је свечано и торжествено јер многи верници ове празнике славе као крсне славе,а Светог првомученика и архиђакона Стефана као имендан.

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ! ВАИСТИНУ СЕ ХРИСТОС РОДИ!

Слике можете погледати ОВДЕ.