Home ПРОСЛАВА БОЖИЋА НА ТЕРИТОРИЈИ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ БОСИЛЕГРАД

ПРОСЛАВА БОЖИЋА НА ТЕРИТОРИЈИ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ БОСИЛЕГРАД

bozic2012

Наша Света Црква је и ове године свечано и Литургијски прославила Божић, најрадоснији празник међу свим празницима. Да долази тај радосни тренутак и да су наша срца радосно уздрхтала осетило се још на Бадњи дан када се сече Бадњак, обично младо храстово дрво које символише Христа и Његов улазак у свет и које се ложи на Бадње веће.

У Босилеграду, у Цркви Рођења Пресвете Богородице, на Бадњи дан у 8.00 часова служени су Царски часови и освештани мали Бадњаци које су припремили ученици Верске наставе и који су верници могли да узму утоку Бадњег дана. Истовремено верници и свештеници су припремали велики Бадњак у црквеном дворишту, у томе их нису спречили обимне снежне падавине и изузетно хладно време.По традицији и у Цркви Вазнесење Господње у селу Рајчиловци, Бадњак је припремило ЈП Дирекција за путеве и грађевинско земљиште.

У 13.00 часова у Цркви Вазнесење Господње у с. Рајчиловци Вечернју службу је служио свештеник Зоран Стојанов, а у наставку Свету Литургију. У 15.00 часова пред више стотина верника села Рајчиловци осветио је Бадњак, а после тога је по традицији служена кувана ракија и вино.

У Цркви Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду свештеник Михајло Станчев је служио Вечерњу у 16.00, а после тога је осветио Велики Бадњак у Црквеном дворишту. По традицији служена је кувана ракија и вино. У Црквеној порти се нашло више од 500 верника, а посебно нас радује што је било велики број младих.

На сам дан Божића, 07.01.2012.год. Литургију у Цркви Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду је служио свештеник Михајло Станчев, а у Цркви Вазнесење Господње у селу Рајчиловци свештеник Зоран Стојанов.

На други дан Божића-Сабор Пресвете Богородице Свету Литургију у Цркви Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду служио је јеромонах Јован Станојков, а трећег дана Прославе Рожденства Христова-на дан Светог првомученика и архиђакона Стефана, Свету Литургију Служио је јереј Зоран Стојанов.

Радујемо се што су нам Цркве биле пуне верника, радујемо се што чувамо нашу Веру.

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ!ВАИСТИНУ СЕ ХРИСТОС РОДИ!

СЛИКЕ