Home ВИТЛЕЈМСКА НОЋ У БОСИЛЕГРАДУ – БАДЊЕ ВЕЧЕ И БОЖИЋ

ВИТЛЕЈМСКА НОЋ У БОСИЛЕГРАДУ – БАДЊЕ ВЕЧЕ И БОЖИЋ

Bozic

На Бадње вече уочи Божића служина је празнична вечерња служба у саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду где се окупило мноштво верника како би учествовали у молитви и освећењу и приношењу бадњака на ватру.

Празничну вечерњу службу служили су протонамесници Зоран Стојанов и Михаил Станчев, пароси босилеградски, а синђел Јован Станојков је служио у селу Рајчиловци у цркви Вазнесењe Господње.

Након вечерњег богослужења, освећен је бадњак и касније принешен на ватру. Више од хиљаду верника у црквеној порти саборног храма у Босилеграду и око двестотине верника у селу Рајчилови који су дошли и подсетили се на незамењиви догађај за историју човечанства, на догађај Рођења Господа Исуса Христа у Витлејемској пећини, имали су прилику да осете ту топлину ове вечери, међу онима који су се сусрели у храму и граду та топлина подсетила их је на топлину Витлејемске пећине. Куваном ракијом и вином по традицији били су послужени сви присутни верници,а за децу су обезбеђене бонбоне и слаткиши.

На Празник Рођења Господа Исуса Христа – Божић, Свету Литургију у саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду служио је отац Михаил Станчев уз умилно појање хора при саборном храму и благочестивог народа који се окупио у великом броју. У селу Рајчиловци,у цркви Вазнесење Господње Свету Литургију служио је синђел Јован Станојков уз саслужење протонамесника Зорана Стојанова.

Божићну посланицу Православног Архиепископа Пећког,митрополита Београдско-Карловачког и Патријарха Српског Господина Иринеја са свим Архијерејима Српска Православне Цркве у Босилеграду прочитао је отац Михаил Станчев, а у с. Рајчиловци отац Зоран Стојанов.

Посебно нас радује велики број верника који су се причестили, јер приступањем светим тајнама је пут који су изабрали ка спасењу. Слике можете погледати ОВДЕ.

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ-ВАИСТИНУ СЕ ХРИСТОС РОДИ!