Home ПРАЗНИК УЛАСКА ИСУСА ХРИСТА У ЈЕРУСАЛИМ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У БОСИЛЕГРАДУ

ПРАЗНИК УЛАСКА ИСУСА ХРИСТА У ЈЕРУСАЛИМ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У БОСИЛЕГРАДУ

cveti2013

Празник Цвети(Цветница), односно сећање на величанствени улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим прослављен је свечано у свим храмовима Епархије врањске.

Посебно је ове године свечано било у Босилеграду, у саборном храму Рођења Пресвете Богородице, где је служио Свету Литургију Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије. Преосвећеном и Високодостојном Архипастиру врањском саслуживали су архимандрит Јован(Радосављевић) и пароси босилеградски. На крају Свете Литургије Владика Пахомије свим верницима честитао је овај велики празник и бираним и поучним речима обратио се великом броју верника окупљеним у овој великој светињи,да сви заједно у миру,молитвама и Богослужењима дочекамо и Васкресење Христово које ћемо прославити за седам дана.

 

После Свете Литургије, Његово Преосвештенство Господин Пахомије, одржао је кратак састанак са члановима ЦОУО ЦО Босилеград где су разматрана текућа питања ове Црквене општине,а после тога је приређена трпеза љубави за госте и вернике. По завршетку посете Босилеграду, Владика Пахомије у пратњи архимандрита Јована(Радосављевића) и протонамесника Зорана Стојанова,обишао је цркву Свете Петке у селу Доња Лисина и цркве Светог Николу и Светих апостола Петра и Павла у селу Божица.Обиласком ових древних светиња од огромне важности за живот читавог Краишта, Владика Пахомије завршио је посету Црквеној општини Босилеград.

cveti2013 1

cveti2013 2

cveti2013 3

cveti2013 4

cveti2013 5

cveti2013 6

cveti2013 7

cveti2013 8

cveti2013 9

cveti2013 10

cveti2013 11