Home ВЕЛИЧАНСТВЕНА ПРОСЛАВА УЛАСКА ГОСПОДА БОГА И СПАСА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА У ЈЕРУСАЛИМ НА ТЕРИТОРИЈИ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ БОСИЛЕГРАД

ВЕЛИЧАНСТВЕНА ПРОСЛАВА УЛАСКА ГОСПОДА БОГА И СПАСА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА У ЈЕРУСАЛИМ НА ТЕРИТОРИЈИ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ БОСИЛЕГРАД

phoca thumb l DSCF5485

Звук са звоника саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду, позвао је на Литургијско и душекорисно собрање своју духовну децу у недељу 13. априла 2014.год. на дан Уласка Господа Бога и Сапа нашег Исуса Христа у Јерусалим (Цвети). Звук звоника уједно је обавестио и да долази Преосвећени и Високодостојни отац и учитељ наш, Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије на духовну радост верног народа општине Босилеград.

Данас је храм у Босилеграду био мали да би примио сву децу, њихове родитеље, наставнике и све Боготражитељске душе.Радост је била још већа, јер је Свету Литургију служио Епископ врањски, Господин Пахомије, уз саслужење Архијерејског намесника босилеградског, проте Бранка Ђорђевића и пароха босилеградских.

У својој беседи Владика Пахомије најпре је честитао свима празник, а затим, објашњавајући значај празника, између осталог рекао како данашње лепо појање деце треба да буде пример и њиховим родитељема, да човек треба да верује једино неограничено у Бога, смирење у својој души је истовремено и спасење, како је подвука Архипастир врањски и замолио све да користе Свете тајне наше Свете Цркве.

После Свете Литургије Владика Пахомије одржао је одвојене састанке са вероучитељима и члановима Црквеноопштинског управног одбора. На овим састанцима разматрана су актуелна питања за унапређење мисије Наше Свете Цркве на овим просторима Краишта.

За присутне је приређена трпеза љубави и послижење.

Слике можете погледати у галерији ОВДЕ.