Home Ђурђевдан прослављен у општини Босилеград

Ђурђевдан прослављен у општини Босилеград

phoca thumb l DSCF0828

Празник Светог великомученика Георгија – Ђурђевдан, који се ове године слави у Источни петак, први по Васкрсу петак, молитвено је прослављен у општини Босилеград.

Свету Литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду служио је са почетком у 7.30 часова протонамесник Зоран Стојанов,старешина цркве,за певницом су били босилеградски ученици и попадија Љубица Стојанов уз молитвено учешће бројног народа верног.После Свете Литургије резани су Славски колачи мноштва верника.

У 10.30 часова отац Зоран Стојанов резао је Славске колаче у цркви Светог великомученика Георгија у селу Топли Дол и извршио водосвет,а после тога посетио угледног домачина у центру села.

У 12.00 часова отац Зоран Стојанов вршио је водосвет и резао славске колаче у селу Доње Тламино у цекви Светог великомученика Георгиоја.Домаћин овогодишње славе Зоран Станков из махале Трешњево приредио је са својом породицом трпезу љубави за све присутне вернике.

Овај празник отац Зоран Стојанов је искористио као погодан тренутак да заједно са члановима ЦОУО ЦО Босилеград обиђе цркве и поразговара са мештанима поменутих села око унапређење мисије наше Свете Цркве на овим просторима Краишта.