Home Величанствена прослава Светог великомученика Георгија у Архијерејском намесништву Босилеградском

Величанствена прослава Светог великомученика Георгија у Архијерејском намесништву Босилеградском

phoca thumb l 20180506 065903 (Small)

У недељу 06. маја 2018. године, у светим храмовима у Босилеградском намесништву, свечано је прославлен Св.векикомученик Георгије- Ђурђевдан.

Свету Литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду, служио је протонамесник Зоран Стојанов, старешина храма, а за певницом су појали попадија Љубица Стојанов и хор „Херувими“ састављен од ученика Босилеградске Гимназије који слушају Верску наставу као изборни предмет.

Уз присуство многобројног народа, који је присуствовао Светој Литургији и заједно са хором певао, осетила се снага и непоколебљива вера Шоплука у Троичиног Бога,Оца и Сина и Светога Духа.

Велики број верника, који славе Светог великомученика Георгија као крсну славу, донео је у Храм на благосивљање славско жито и колач.

Посебна радост је била у селу Топли Дол где је у Цркви Светог великомученика Георгија отац Зоран Стојанов вршио Водоосвећење и резао славске колаче.

Сеоска слава у селу Топли Дол обновљена је после више од 50-сет година,на духовну радост верног народа Божјег Топлог Дола и целог Краишта.