Home Величанствена прослава Ђурђевдана у Босулеграду

Величанствена прослава Ђурђевдана у Босулеграду

djurdjevdan2019-01

Велики празник Ђурђевдан 2019. године свечано и величанствено је прослављен у Босилеграду Светом  Литургијом, коју је у цркви Рођења Пресвете Богородице служио протојереј Зоран Стојанов, старешина  цркве уз помагање за певницом протинице Љубице Стојанов.

Велики број верника дошао је у своју босилеградску цркву да се помоли Господу, а многи од њих су донели и своје славске колаче и то из Босилеград и околних села  Рајчиловци, Млекоминци, Радичевци…

У 11.30 протојереј Зоран Стојанов и благајник ЦОУО ЦО Босилеград Радомир Јојић, обишли су село Топли Дол и цркву Св.беликомученика Георгија у овом селу где је вршен водосвет и резање славског колача у присуству мноштво верног народа села Топли Дол ,али и оних који су дошли из Београда,Аранђеловца, Ниша, Сурдулице, Врања,Трстеника и других места а чији су корени из Топлог Дола.После резања славског колача овогодишњи кум је приредио трпезу љубави за све присутне вернике.

Своју Храмовну и сеоску славу обележили су и мештани села Доње Тламино.

Отац Зоран Стојанов је у 18.00 резао и славски колач покреду „ Това сме ние „ , који Св.великомученика Георгија прослављају као свог заштитника и своју крсну славу.