Home Епископ врањски Господин Пахомије свештенослужио у селу Паралово

Епископ врањски Господин Пахомије свештенослужио у селу Паралово

phoca thumb l 20170831 091719

Дан када Наша Света Црква прославља Светог мученика Флора и Преподобног Јована Рилског, 31.августа 2017. године,  молитвено је и радосно прослављен у селу Паралово, општина Босилеград.

Тог дана Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, служио је Божанствену Литургију, а саслуживали су: в.д Архијерејски намесник босилеградски протојереј-ставрофор Никола Петров, синђел Јован (Занко) Станојков, парох босилеградски и ђакона Мицко Мицковић.

За певницом су били протонамесник Зоран Стојанов, парох босилеградски и старешина цркве у селу Паралово, и попадија Љубица Стојанов.

Овој Литургијској радости,  присуствовао је  велики број верујућег народа Божијег из села Паралово и општине Босилеград.

У надахнутој беседи Епископ је најпре указао на смисао и значај мучеништва у Цркви.С тим у вези, посебно је истакао личност Светог Јована Рилског.

Епископ је заблагодарио на труду и љубави коју су уложили овогодишњи кум славе Никола Динов и његова породица( Станка, Боко и Александар Динови) који су припремили трпезу љубави за све присутне, а кум за идућу годину је Игор Дончев.

Владика се кратко задржао на послужењу и у пратњи в.д. Архијерејског намесника босилеградског Николе Петрова и ђакона Мицка Мицковића отишао на ручак код оца Јована (Занка ) Станојкова, коме је данас био имендан.