Home ВОЗДВИЖЕЊЕ ЧАСНОГ КРСТА-КРСТОВДАН У БОСИЛЕГРАДУ

ВОЗДВИЖЕЊЕ ЧАСНОГ КРСТА-КРСТОВДАН У БОСИЛЕГРАДУ

Krstovdan2012

У навечерје празника Воздвижења Часног Крста-Крстовдан у босилеградском Саборном храму Рођења Пресвете Богородице служено је свечано бденије које је служио старешина храма јереј Зоран Стојанов.

На сам дан великог празника отац Зоран Стојанов служио је Свету Литургију у босилеградском Саборном храму. У богонадајхнутој беседи отац Зоран Стојанов је нагласио да је данас велики празник, дан Крста Христовог, око кога се окупљамо, којим се храбримо и спасавамо.

Данас је дан Крста Сина Човечјега, нагласио је отац Зоран, који је победио све немоћи људске и тако поразио смрт. Ми смо изложени лажним учењима, убеђењима… да је све дозвољено, да је нормално да нам деца долазе пијана и дрогирана у два сата после поноћи, лажни моралисти својим примерима нам показују и приказују да је нормалчно да се лаже и краде! Шта нам се данас од обезбоженог света приказује и показује не само као нормално но и као пожељно? Ево примера, показују нам да је нормално да се живи у ванбрачној заједници, да су пијанство, разврат и блуд пожељни!!! А питамо ли се које су последице?

Последице су, растурене породице, неизлечиве болести, сиромаштво и душевна патња, готово сваки други или трећи брак има проблема са зачећем, једноставно речено патња телесна и душевна.

Па бирајте возљубљена браћо и сестре у Христу и како рече Свети Игњатије Антиохијски, Господ је истакао Крст као заставу око које се окупљају сви они који се спасавају и нико неможе да им науди јер је ту моћ Онога који је победио на Крсту, моћ Васкрслога Господа.

После резања славских колача, отац Зоран је честитао свима славу и преређено је прикладно послужење испред парохијског дома у црквеној порти.

P9260577

P9260579

P9260606

P9260611

P9270612

P9270613

P9270626