Home Торжествена прослава празника Рођења Пресвете Богородице у општини Босилеград

Торжествена прослава празника Рођења Пресвете Богородице у општини Босилеград

phoca thumb l DSC 4873

Босилеград – 21. септембра текуће године, мештани Богом спасаване општине Босилеград, прославили су празник Рођења Пресвете Богородице, славу Саборног храма у Босилеграду уједно и градску славу.

Бденије уочи славе служио је протонамесник Зоран Стојанов старешина саборног храма у Босилеград уз саслужење оца Михаила Станчева,пароха босилеградског и сабрата Саборног храма.

На сам дан празника Светом Литургијом началствовао је протонамесник Зоран Стојанов, а саслуживао отац Михаил Станчев,за певницом су били попадија Љубица Стојанов и ученици Босилеградске Гимназије: Александра Божилов, Десанка Раденков и Тања Симеонов.

Светој Литургији присуствовали су ученици који слушају Верску наставу у Босилеградској Гимназији и основној школи „Георги Димитров“ у Босилеграду и председник општине Босилеград господин Владимир Захаријев са сарадницима.

Чланови ЦОУО ЦО Босилеград сво време су помагали у организацији ове торжествене пеославе празника Рођења Пресвете Богородице.

После Заамвоне молитве и трократног опхода око цркве благосивљано је жито и резан славски колач.

Пригодном беседом о овом празнику верном народу обратио се отац Зоран Стојанов.

Кум за наредну годину је Павлина Рангелов из Босилеграда.

Верном народу Божјем благосивљање кољива и резање славских колача вршио је отац Зоран Стојанов.

Сопственим средствима ове године чланови ЦОУО ЦО Босилеград приредили су ручак за све присутне вернике.

ЦО Босилеград захваљује се свима који су помогли да ово празнично славље буде организовано овако успешно и радује се што су мештани општине Босилеград дошли у овако великом броју на ово заједничарење са Богом.

Посебно нас радује велики број верника који су дошли из Републике Бугарске и присуствовали Светој Литургији.