Home Прослава Рођења Пресвете Богородице – Мале Госпојине – у Босилеграду

Прослава Рођења Пресвете Богородице – Мале Госпојине – у Босилеграду

DSCF2902

У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду , у четвртак 21.септембра 2017 године, свечано је прослављена храмовна и градска слава – празник Рођења Пресвете Богородице, Мала Госпојина.

Свету Литургију служио је Епископ врањски Господин Пахомије  уз саслужење в.д. архијерејског намесника босилеградског, протојерејаставрофора Николе Петрова, пароха босилеградских и ђакона Мицка Мицковића.

Појање на Светој Архијерејској Литургији су предводили попадија Љубица Стојанов, ученице верске наставе Босилеградске Гимнаије и чланице хора „ Херувими“, те  ученици Основне школе „Георги Димитров“ из Босилеграда и верни народ  Богом чуване општине Босилеград.

На крају Литургије, Владика је благословио и преломио славски колач честитајући славу свим верницима општине Босилеград посебно овогодишњој куми, госпођици Маријели Рангеловој и њеној породици, а кумство за следећу годину преузели су трћи и други разред  Основне школе „Георги Димитров“ са вероучитељицом Силвијом Стаменов.

Овогодишња кума, госпођица  Маријела Рангелов и њена породициа, за све присутне  приредили су славски ручак.

После славског ручка, Епископ врањски Господин Пахомије, посетио је манастир Бресница,а после обиласка сусрео се са председником општине г-дином Владимиром Захаријевим и представником спортског друштва „Младост“ Владицом Манасијевим.

У току обиласку манастира Бресница,  Владика Пахомије обишао је и цркву Св.Петке у селу Рибарци која је припојена манастиру Бресница.

У касним поподневним сатима, Епископ врањски Господин Пахомије у пратњи надлежног пароха, протонамесника Зорана Стојанова, обишао је цркву Свете Тројице у селу Извор.

Епископ врањски Господин Пахомије имао је састанак са представницила општине Босилеград и С.Д. „Младост“ и у преподневним часовима 22. септембра 2017 године, те је после посете ЦО Босилеград и цркве Рођења Пресвете Богородице завршио посету општини Босилеград.