Home Рожденство Пресвете Богородице – Мала Госпојина

Рожденство Пресвете Богородице – Мала Госпојина

mala-gospojina

Поводом празника Рожденство Пресвете Богородице – Мала Госпојина, чије име и носи Црква У Босилеграду свечано је прослављен у целој општини Босилеград.

У очи овог великог празника 20. септембра 2011. године у Цркви Рођења Пресвете Богиродице празнично бдење служио је јереј Михајло Станчев, као и Свету Литургију на дан самог празника. По завршетку Свете Литургије извршен је опход око Цркве и резање славског колача. Празник Рожденства Пресвете Богородице је и храмовна слава, ове годин кум је била породица Велинов која је после резања славског колача приредила трпезу љубави за многобројне вернике, своје рођаке, пословне и пословне партнере.

Изабран је и кум за следећу годину, а то је Невена Костадинов са својом породицом, иначе ради се о угледној Босилеградској породици и о успешним пословним људима.

Велики број верника који су поводом овог празника били на Светој Литургији, а и током целог дана посећивали овај свети храм радује нас јер показује незамењљиво место наше Свете Цркве на овим просторима.

Слике можете погледати у нашој галерији ОВДЕ.