Home НА ДАН СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЛЕЈМОНА НАДЛЕЖНИ ПАРОХ ЗОРАН СТОЈАНОВ ОБИШАО ЦРКВУ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ИЗГРАДЊИ У СЕЛУ ПЛОЧА

НА ДАН СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЛЕЈМОНА НАДЛЕЖНИ ПАРОХ ЗОРАН СТОЈАНОВ ОБИШАО ЦРКВУ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ИЗГРАДЊИ У СЕЛУ ПЛОЧА

ploca

Пантелејмона, 09. августа 2012. године, у селу Плоча одржава се велики сеоски сабор. Пре тридесетак година на овом сабору се трговало, женило, удавало, виђала се родбина из различитих села који су због многобројних сеоских послова имали мало времена за родбинске посете.

Данас, ово је сабор, на коме се окупљају сви они који су се одселили из села Плоча и њихових потомака широм света.

На празник Светог великомученика Пантелејмона, надлежни парох Зоран Стојанов, обишао је Цркву у изградњи која је посвећена Светој Тројици. Радови на овом храму напредују предвиђеном динамиком, озидани су зидови и у току је решавање кровне конструкције која има и куполе.

Отац Зоран Стојанов се сусрео са верницима, својим пријатељима и рођацима, разменивши мишљење о даљим радовима на овом храму.

Да подсетимо да су радови отпоћети крајем 2011. године, када је први пут један Владика посетио село плоча, Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, 02. новембра 2011. године положи камен темељац за овај храм.

P8090242

P8090245

P8090253

P8090256

P8090260