Home Епископ врањски Господин Пахомије и господин Милета Радојевић посетили Општину Босилеград

Епископ врањски Господин Пахомије и господин Милета Радојевић посетили Општину Босилеград

phoca thumb l poseta iz ministarstva 6

Епископ врањски Господин Пахомије и Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама при Министарству правде Владе Републике Србије, др Милета Радојевић са сарадницима, посетили  су, 16. марта 2018. године, општину Босилеград.

Духовног оца и пастира Епархије врањске, Владику Пахомија и угледног госта примио је  председник Општине Владимир Захаријев у свом кабинету, као и свештеници протонамесник Зоран Стојанов,старешина Саборног храма у Босилеграду-Црквена општина Босилеград и синђел Јован Станојков из Црквене Општине Бистар и намесник манастира Бресница.

Основна тема разговора поводом ове посете била је Заштита и обнова православних храмова и осталих објеката Православне цркве у општини Босилеград и унапређење мисије наше Свете Цркве на простору Краишта,са посебним освртом на општину Босилеград.

По речима владике Пахомија, већ дуги низ година Управа за сарадњу са црквеним заједницама помаже свештенство, изградњу и поправку  храмова у Врањској епархији и помаже да се сачува црквена уметност и верско наслеђе непроцењљиве вредности.

Епископ рањски Господин Пахомије упутио је речи захвалности директору Милети Радојевићу и председнику општине г. Владимиру Захаријеву на успешној сарадњи са Епархијом врањском.

Господин Милета Радојевић је истакао увереност да ће ова посета допринети унапређењу рада на обнови, реконструкцији старих и изградњи нових храмова и пратећих објеката на овим просторима, јер Управа већ годинама успешно сарађује и помаже Епархију врањску.

Епископ Пахомије  са високим гостима, а у пратњи председника Општине и парохијских свештеника, обишао је манастир Бресница који је у фази обнове и Саборни храм у Босилеграду.

Црквена Општина Босилеград, изражава посебну захвалност директору господину Милети Радојевићу,самим тим и Републици Србији, што је увидео потребе Саборног храма у Босилеграду, парохијског дома и службених просторија ЦО Босилеград који су центар духовности на овим просторима Краишта и где се чува црквена уметност, стара архивска грађа и други реквизити од великог историјског значаја.