Home ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У БОСИЛЕГРАДУ

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У БОСИЛЕГРАДУ

preobrazenje

У недељу, 19. августа 2012. године, на празник преображења Господњег у храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду Служена је Света Литургија.

Литургију је служио отац Михајло Станчев,а пуну саборност је пружало одговарање благочестивог народа који се окупио у великом броју да у Литургијској саборности прослави овај велики празник.

Великом броју Боготражитељских душа обратио се и отац Зоран Стојанов, старешина храма Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду, својом надахнутом беседом у којој је подвукао да са данашњим празником сваки верник треба да иправља свој живот.

„Немојте се дивити материји, немојте да будете усхићени уставом и законима који трају сто, двеста или више година, Црква Христова, Црква Божја траје више од две хиљаде година, и трајаће, неможемо ми ништа без Бога, без Створиреља и Сведржитеља, чувајте своје породице, децу… Наши закони су врло једноставни, имате их у сваком црквеном календару и има их само десет. „Посебно је отац Зоран Стојанов подвукао да родитељи воде правилно Хришћанско васпитање своје деце, нагласивши да је смртни грех запостављање деце.

Велики број верника на данашњи празник се прићестио Светим божанским, пречистим, бесмртним и животворним, страшним Христовим Тајнама.

После заамвоне молитве извршено је освећење и благосиљање грожђа, које је подељено присутним верницима.

Слике можете погледати у гарлерији ОВДЕ.