Home Прослава Богојављења у Босилеграду

Прослава Богојављења у Босилеграду

Празник Богојављења у Босилеграду, у Храму Рођења Пресвете Богородице, почео је Светом Литургијом, коју је служио протојереј Зоран Стојанов уз помагање за павницом протинице Љубице Стојанов,ученика верске наставе,студената и чланова ЦОУО ЦО Босилеград.

Дуго се  чекало у ред да се упали свећа у босилеградској цркви,а још дуже да се узме освећена Богојављенска водица.

Након Свете Литургије, уследило је Велико водоосвећење испред босилеградске цркве,а онда је кренула Литија до Старе бензинске пумпе( место Гујчак) где је организовано вађење Часног Крста из ледене реке Драговиштице. 

Ове године двадесет момака је ушло у хладну воду реке Драговиштице,међу којима је и 12-то годишњи син проте Зорана Стојанова, Стефан Стојанов који се од своје 9-те године бори за Богојављенски Крст.Ове године крст је извадио Миљан Митов 18-то годишњи ученик из Босилеграда.

У организацији Спортског друштва „Младост“ за све учеснике обезбеђене су медаље које су заједно поделили председник општине, господин Владимир Захаријев и протојереј Зоран Стојанов, а ЦО Босилеград је посебним пригодним поклоном наградила овогодишњег победника.

На дан Богојављања Велико водоосвећење протојереј Зоран Стојанов је вршио и у селу Горња Лубата, а уочи празника у селу Горња Лисина и селу Божица.

Црквена Општина Босилеград се захваљује Дому Здравља Босилеград, Полицијској Станици Босилеград, КУД Младос, Спортском друштву Младост, Општини Босилеград, ЈП Дирекција, ученицима верске наставе, члановима црквеног хора „Херувими“ при цркви Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду, члановима ЦОУО ЦО Босилеград и свима другима на великој помоћи при организовању ове велике прославе Богојаљења.

 БОГ СЕ ЈАВИ!