Home Прослава Петровдана

Прослава Петровдана

Прослава  Светих апостола Петра и Павла започела је свечаним бденијем уочи празника које је служио  протојереј Зоран Стојанов,у цркви Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду уз помагање за певницом протинице Љубице Стојанов.

Сутрадан 12. јула, на дан празника, свету  Литургију служио је протојереј Зоран Стојанов уз помагање за певницом протинице Љубице Стојанов и Данијеле Георгијев,професора математике из Босилеграда. 

Светој Литургији је присуствовало мноштво верног народа општине Босилеград,а многи од њих су се причестили телом и крвљу Господа Исуса Христа.  

Након Литургије  и резања славских колача, протојереј Зоран Стојанов је поучио сав верни народ истакавши пример првоврховних апостола Светог Петра и Павла који су били најсиромашнији богаташи, богати Духом Светим, а сиромашни материјалним стварима. 

Протојереј Зоран Стојанов је утоку дана посетио село Божица и цркве Светог Николе и Светих апостола Петра и Павла у овом селу, а после тога се срео са народним послаником Новицом Тончевим и Генералним конзулом Републике Бугарске у Нишу господином Едвином Сугаревим.