Home Прослава Преображења Господњег у босилеградском намесништву

Прослава Преображења Господњег у босилеградском намесништву

Празник Преображења Господњег, 19/6. августа 2020. Лета Господњег, као сваке године торжествено је прослављен у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду

У част празника, Свету Литургију служио је Птотојереј Зоран Стојанов, старешина храма и парох босилеградски уз помагање протинице Љубице Стојанов и чланова ЦОУО ЦО Босилеград.

У поздравном говору, старешина храма, протојереј Зоран Стојанов, упутио  је топле речи поздрава и охрабрења, рекавши да се увек радује свакој Литургији, сваком сусрету са њима у овим тешким временима свакојаког искушења, а пре свега великих патњи и страха изазваним пандемијом вируса корона.

Свака реч у Светом јеванђељу је охрабрење и подршка, велика утеха и подстрек да истрајемо на путу Господњем, да увек будемо опредељени за Царство Небеско јер земаљско је за малена царство, истакао је протојереј Зоран Стојанов.

После Заамвоне молитве освештано је грожђе које је подељено верницима као посебан дар од Господа на данашњи празник!

Данас су ЦО Босилеград посетили гости из Врања и са Власине, са којима је протојереј Зоран Стојанов наставио дружење у Ризници ЦО Босилеград где их је упознао са Црквеним благом и историјатом црквене општине Босилеград!