Home Прослава Васкрса у Босилеграду

Прослава Васкрса у Босилеграду

Богослужења у Босилеградској Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице, у Страдалној седмици су се буквално низала из часа и час , све је указивало да ће се врло брзо десити нешто велико и изузетно зачајно.

Тај велики догађај се је и десио када се зачуло црквено звоно 16.04.2023.г.( недеља) и појање надлежних пароха радосне песме „ Васкресење Товоје, Христе Спасе, ангели појут на небесјех, и нас на земљи сподоби чистим сердцем Тебе славити“ и изврсен трократни опход око цркве и одслућено Васкршње јутрење, те се чуо радосни поздрав Христос васкресе!Ваистину васкрсе!Васкршње јутрење служио је протојереј Зоран Стојанов, старешина храма и парох босилеградски а уз помагање за певницом игумана Јована Станојков, пароха босилеградског.

Свету Васкршњу Литургију у недељу од 8.00 часова у босилеградској цркви је служио  протојереј Зоран Стојанов , а у с.Рајчиловци игуман Јован Станојков.

Мноштво верног народа се причестило крвљу и телом Господа нашег Исуса Христа.

После заамвоне молитве прочитана је посланица Патријарха Српског Господина Порфирија и освештана су васкршна јаја.

Уз помоћ донатора из Београда и ове године Босилеградска црква је обезбедила пакетиће за све малишане који су тај дан били на Литургији, а уз помоћ верног народа босилеграда обезбеђени су за вернике традиционални козињаци и ђевреци.

Око 12.00 протијереј Зоран Стојанов је обишао цркву Јоана Рилског у селу Паралово где је верном народу осветио васкршна јаја.

 

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!ВАИСТИНУ ВАСКРЕСЕ!