Home ОДПОЧЕЛИ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ И ИНВЕСТИЦИОНОМ ОДРЖАВАЊУ ЦРКВЕ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У СЕЛУ ИЗВОР, ОПШТИНА БОСИЛЕГРАД

ОДПОЧЕЛИ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ И ИНВЕСТИЦИОНОМ ОДРЖАВАЊУ ЦРКВЕ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У СЕЛУ ИЗВОР, ОПШТИНА БОСИЛЕГРАД

DSCF7810

У уторак, 05. маја 2015. год. уз присуство предесдника општине Босилеград, господина Владимира Захаријева, председника Скупштине општине Босилеград господина Саше Миланова, помочника председника општине Босилеград господина Стевице Стојков,подпреседника Скупштине општине Босилеград Славчоте Владимиров, директора Основне школе „Георги Димитров“ у Босилеграду Методија Чипева, Старешине ЦО Босилеград и надлежног пароха протонамесника Зорана Стојанова, новинара РТВ Босилеград и верног народа Богом нам чуване општине Босилеград, уведено је у радове предузеће „Хидротехника Г.М.К“ из Београда коју је представљао власник Иван Стаменковић са сарадницима, а које ће изводити радове на цркви Свете Тројице у селу Извор .

После кратких излагања Председника општине Босилеград господина Захаријева и страрешине ЦО Босилеград протонамесника Зорана Стојанова, у којима су изразили задовољство што овакав велелепни верски објекат се обнавља и изразили наду да ће сви рокови бити испоштовани ,а даља санација настављена у другој фази, представник извођача радова господин Иван Стаменковић је дао гаранције да ће у року завршити све радове предвиђене пројектом.

Ученици и чланови фолклорних секција извели су пригодан културно-уметнички програм.

Ова обнова одвија ће се под буним надзором и стриктним инструкцијама Завода за заштиту споменика културе Ниш под чијом је заштитом Црква Свете Тројице у селу Извор.

DSCF7813

DSCF7816

DSCF7819

DSCF7825

DSCF7826