Home САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Црквена Општина Босилеград обавештава верни народ Богом спасаване нам општине Босилеград и све вернике, да је у емисији Инфо Кодал Дневник од дана 05.10.2017.године пренета погрешна информација која се односи на распоред Богослужења и храмове у којима се врше Богослужења.

    

Црквена Општина Босилеград распоред Богослужења доноси на почетку календарске године, а не пред крај године.

    

Датуми Богослужења означени су по новом календару.

    

У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду јутрење се служи увек од 8.00 часова сем недеље,а вечерње у 18.00 часова у летњем периоду, а у зимском од 16.00 часова..

    

Света Литургија у Саборном храму у Босилеграду служи се сваке недеље и празником од 8.30 часова увек, једино ако постоји неки други ваљан разлог за промену, о чему се верници благовремено обавесте.

    

Акатис Пресветој Богородици  чита се сваког петка после вечерње службе.

    

Распоред Богослужења за цркву Св.Петке у селу Рибарци неможе да даје ЦО Босилеград јер црква Св.Петке у с.Рибарци није саставни део Црквене Општине Босилеград.

    

Распоред Богослужења ЦО Босилеград је предложила 25.12.2016. године за 2017-ту годину који је заведен у деловоднику ЦО Босилеград под редним бројем 191, а одобрен је од надлежног Епископа, Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија 28.12.2017.год. и заведен под Епископским бројем 559.

   

Полазећи од тога да се нико није обратио  ЦО Босилеград за било какву информацију из наведене телевизије, самим тим и за распоред Богослужења, те да нико надлежан из ЦО Босилеград није давао било какву информацију било коме у вези овог питања, надамо се да се ради само о пропусту без зле намере.

 

ЦО Бoсилеград