Home Празник светог Јована Рилског у општини Босилеград

Празник светог Јована Рилског у општини Босилеград

phoca thumb l PARALOVO 6

У понедељак 31. августа 2015.године православни житељи села Паралово и сав верни народ Богоспасаване општине Босилеград,прославили су своју храмовну славу светог Јована Рилског чудотворца. Прослава празника отпочела је свечаном вечерњом службом, кој је служио протонамесник Зоран Стојанов,а за певницом је био отац Михаил Станчев У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду.

Сутрадан на сам дан празника литургијским сабрањем у селу Паралово,у цркви Светог Јована Рилског, началствовао је протонамесник Зоран Стојанов, парох босилеградски и старешина Саборног храма у Босилеграду уз саслужење Михаила Станчева, пароха босилеградског, а за певницом су била деца који слушају Верску наставу у Босилеградској Гимназији. Након свете Литургије извршен је трократни опход, пресечен је славски колач и освећено је кољиво овогодишњем куму, синђелу Јовану Станојкову.

Поучним и бираним речима отац Зоран Стојанов, пренео је поздраве Епископа врањског Господина Пахомија верном народу Богоспасаване општине Босилеград и говорио је о светом Јовану Рилском и нашој Светој Цркви,уједно заблагодарио оцу Јовану Станојкову на дарове које је принео Господу и тако се узмолио за себе али и за сав верни народ.

За све присутне овогодишњи кум,синђел Јован Станојков,приредио је трпезу љубави.