Home Празник Светог Николаја Архиепископа мирликијског Чудотворца у босилеградском Саборном храму

Празник Светог Николаја Архиепископа мирликијског Чудотворца у босилеградском Саборном храму

phoca thumb l DSCF9763

Парохијани Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду и општине Босилеград молитвено су прославили празник Светог оца Николаја Архиепископа мирликијског Чудотворца.

Прослављање празника отпочело је свечаним бденијем којим je началствовао протонамесник Зоран Стојанов, старешина храма .

На сам дан празника Евхаристијским сабрањем верног народа Божјег у препуном Саборном храму у Босилеграду началствовао је протонамесник Зоран Стојанов уз саслужење верног народа Божјег, а за певницом је била попадија Љубица Стојанов и деца која шлушају Верску наставу у Босилеградској Гимназији и основној школи Георги Димитров.

У надахнутој беседи, после прочитаног еванђелског одељка, отац Зоран Стојанов поучио је сабране и честитао свечарима славу.

Велики број верника причестио се Светим Христовим тајнама.

После Свете Литургије резани су славски колачи ,а верници се заједно дружили у црквеном дворишту које је посебно улепшавало велико присуство раздрагане деце.

Испуњени истинском и непролазном радошћу Духа Светога, верни су пошли својим домовима молећи у срцима својим Светог оца Николаја, да увек буде усрдни молитвеник пред Престолом Свевишњег за све нас.