Home ПРОСЛАВА СВЕТЕ ПЕТКЕ У БОСИЛЕГРАДУ

ПРОСЛАВА СВЕТЕ ПЕТКЕ У БОСИЛЕГРАДУ

sv.petka

На празник Преподобне Параскеве, 27. октобра 2013. године, молитвом и благосиљањем славског жита и колача, житељи Општине Босилеград прославили су празник ове велике Светитељке која је уједно и крсна слава и заштитница многих православних домова и породица у Општини Босилеград.

Празнично бдење у саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду служио је пречасни протонамесник Михаил Станчев.

На сам дан празника Свету Литургију у цркви Св. Петке у с. Рибарци служио је пречасни протонамесник Зоран Стојанов, где је обележена храмовна слава која се већ годинама уназат прославља као свенародни сабор.

У саборном храму у Босилеграду, Свету Литургију служио је отац Михаил Станчев,а у 12 часова резани су славски колачи и прослављена градска слава.

После богослужења, својим парохијанима и суграђанима, како у с. Рибарци тако и у Босилеграду, беседом се обратио отац Зоран Стојанов и честитао свима данашњи празник, подвукавши да је Наша Света Црква жива Црква и да посета великог броја верника данашњим Богослужењима показује пут којим треба да иде цело друшво, пут ка братској љубави и слози, пут где се Цркви приступа из љубави и вере, а не из страха и сујеверја…

Слике можете погледати у галерији овде.