Home ПРОСЛАВА СВЕТЕ ПЕТКЕ У БОСИЛЕГРАДУ

ПРОСЛАВА СВЕТЕ ПЕТКЕ У БОСИЛЕГРАДУ

phoca thumb l DSCF9418

Празник преподобне мати Параскеве свечано је прослављен у општини Босилеград служењем свете Литургије у цркви цвете Петке у селу Рибарци и у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду 27. октомбра 2015. године.

Свету Литургију у селу Рибарци служио је протонамесник Зоран Стојанов, а за певницом су била деца која похађају Верску наставу.

Велики број верног народа окупио се на светој Литургији да молитвено прослави празник посвећен Светој Петки, великој заштитници и молитвеници пред Господом мештана села Рибарци и целе Богом спасаване општине Босилеград.

После трократног опхода око цркве отац Зоран Стојанов пререзао је славски колач овогодишњем куму Мирославу, а после тога резао славске колаче свим верницима који су донели своје колаче у цркви Св. Петке у селу Рибарци.

Овогодишњи кум приредио је трпезу љубави и послужење за све присутне вернике.

Колико је ова Божја угодница поштована на простору Краишта говори и податак да су кумови за 2016 и 2017 већ изапрани.

У саборном храму у Босилеграду Свету Литургију служио је отац Михаил Станчев који је и резао славске колаче верника.

У 14.00 отац Зоран Стојанов, старешина Саборног храма у Босилеграду, пререзао је славски колач овогодишњем куму а после тога је настављена градска слава Босилеграда.

Велика посеченост Светим Литургијама још једном се показало да је верни народ општине Босилеград уистину веран, и да припада својој цркви срцем, душом и телом.