Home Празник Светог Прохора у Босилеграду

Празник Светог Прохора у Босилеграду

phoca thumb l DSCF9420

У недељу, 01. новембра 2015.године наша света Црква молитвено је прославила празник Светог Прохора Пчињског, пренос моштију Светога Јована Рилског и Св. пророка Јоила. Празник је молитвено и свечано слављен у целој Црквеној општино Босилеград, а света Литургија служена је у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду. Свету Литургију служио је старешина храма,  протонамесник Зоран Стојанов, а за певницом је била попадија Љубица Стојанов.

Честитајући данашњи празник свима који су се сабрали у босилеградском Саборном храму, посебно свечарима, протонамесник Зоран Стојанов је рекао да се од нас људи овога времена не тражи да своју верност Господу показујемо тако што ћемо живот свој дати за Њега, али да се свакако од нас очекује да својим животом сведочимо, свако по својој моћи и дарованим талантима од Господа, да смо Његови ученици.

Испуњен истинском и непролазном радошћу Духа Светог верни народ Божји пошао је својим домовима молећи у срцима својим Светог Прохора и Светог Јована Рилског, да увек буду усрдни молитвеници пред престолом Свевишњег за све нас.