Home Савиндан у Босилеграду

Савиндан у Босилеграду

sv.sava

Прослава Светог Саве, првог српског Архиепископа у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду, у уторак 27. јануара 2015. године, започета је Божанственим литургијским сабрањем. Свету Литургију служио је старешина Саборног храма, пречасни протонамесник Зоран Стојанов.

Славске колаче у Саборном храму у Босилеграду после Свете Литургије резао је синђел Јован Станојков.

У Дому културе Босилеград, у 10.00 часова, одржана је свечана академија коју су организовали професори и ученици Босаилеградске Гимназије.

У 11.30 часова пречасни протонамесник Зоран Стојанов резао је славски колач у Босилеградској Гимназији, а у 12.00 часова у Основној школи Георги Димитров у Босилеграду одржана је приредба, а у продужетку отац Зоран Стојанов и отац Михаил Станчев резали су славски колач босилеградским основцима и њиховим професорима.

У 17.00 часова у селу Божица, у Основној школи „Свети Сава“, организована је приредба, а у продужетку свенародни сабор и резање славског колача, на овој свечаности присуствовао је и народни посланик господин Новица Тончев и представници општине Сурдулица. Славки колач су резали отац Зоран Стојанов и отац Михаил Станчев.

Са нарочитом радошћу је овај празник дочекан као школска слава и празник свих ђакâ, њихових наставникa и учитељa.

Слике можете погледати у галерији ОВДЕ.