Home ПРОСЛАВА ВАСКРСА У ОПШТИНИ БОСИЛЕГРАД

ПРОСЛАВА ВАСКРСА У ОПШТИНИ БОСИЛЕГРАД

phoca thumb l dscf7560

Протонамесник Зоран Стојанов, старешина Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду, служио је на Велики четвртак, 9. априла 2015, у Саборној цркви у Босилеграду, уз саслужење синђела Јована Станојкова и протонамесника Михаила Станчева, у 8:00 Литургију Светог Василија Великог, службу Бденија са читањем дванаест Јеванђеља о страдањима Христовим у 18:00.

На Велики Петак ујутру, 10. априла 2015. у Саборној цркви у Босилеграду служени су Царски часови у 8:00, а Вечерња служба са изношењем плаштанице у 18:00, служио је протонамесник зоран Стојанов а саслуживали отац Јован Станојков и отац Михаил Станчев, у 20:00 Служено је Опело Христово (Статије).

На Велику суботу Литургију Светог Василија Великог у 8:00 служио је протонамесник Зоран Стојанов уз саслужење протонамесника Михаила Станчева.

Тачно у поноћ протонамесник Михаил Станчев уз саслужење синђела Јована Станојкова служено је Васкршње јутрење уз трократни обилазак око цркве Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду. Велики број верника стрпљиво је чекао да уђе у храм јер одавно се непамти оволика посеченост Богослужењу.

У 2:02 протонамесник Зоран Стојанов и Саша Стојанов донели су Благодатни огањ који су преузели на аутопуту код Владичиног Хана, верници су их радосно дочекали и са великом љубављу понели ову велику благодат у своје домове да обасја и њихове породице.

На Васкрс 12.4.2015.године Свету Литургију у Саборној цркви у Босилеграду у 9:00. служио је о. Михаил Станчев у препуном храму, а у селу Рајчиловци у пуној цркви Вазнесења Господњег Свету Литургију служио је отац Зоран Стојанов, на Светој Литургији у с. Паралово у цркви Јоана Рилског где је служио отац Јован Станојков окупило се двадесетак верника.
У свим храмовима прочитана је посланица Наше Свете Цркве.

Присуство великог броја верника на Богослужењима,а посебно чињеница да су се готово сви присутни и причестили Светим Тајнама Христовим, радује нас и даје нам снагу да као жива Црква на простору Краишта још више радимо, да сачувамо наше породице, децу и срца сваке православне душе од све јачег насртаја обезбожености, среброљубља, лењости, алкохолизма, наркоманије, блуда и разврата и свега што уништава човека.

Прослављајући Васкрслога Христа, прослављамо сопствено Васкресење и Благодаримо Господу што нам даје шансу за вечност.

Поздрављамо све вернике Богом нам чуване општине Босилеград и молимо се за све њих,

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!
ВАИСТИНУ ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!