Home ПРОСЛАВА ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У БОСИЛЕГРАДСКОМ НАМЕСНИШТВУ

ПРОСЛАВА ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У БОСИЛЕГРАДСКОМ НАМЕСНИШТВУ

phoca thumb l 20180408 000400 (Small)

Христос је Васкрсао и живот вечни даровао!

Христос је Васкрсао и све радошћу испунио!

Светлост Васкрсења Христовог обасјала је, као можда никада раније, Босилеград, околна села и све вернике. Дародавац живота и Источник радости- Васкрсли Господ Исус Христос сабрао је ове 2018. године Господње небројано мноштво деце и народа у Саборни храм Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду и цркви Вазнесења Господњег у с.Рајчиловци, као и у сеоске цркве, укупно њих 35 или ти једна трећина целе Епархије врањске. Не само да су храмови били тесни да приме све који су хтели да присуствују чудесној и сверадосној Васкршњој Литургији, већ су и саме порте биле потпуно испуњене народом божијим.

У Саборном  храму у Босилеграду служено је Васкршње јутрење у поноћ, а света Литургија, на којој се причестило близу 150 верника, у осам часова и тридесет минута.Васкршње јутрење и Свету Литургију служио је протонамесник Зоран Стојанов,старешина хранма уз помагање попадије Љубице Стојанов и хора „Херувими“ састављен од ученика Босилеградске Гимназије, али певао је и сав народ Божји.

У Рајчиловској цркви служено је  Свету Литургију, јереј Душан Џодић,у осам часова,  на којој се причестило велики број верника.

Такође, у свим сеоским црквама било је знатно више верног народа него ранијих година, што је најбољи показатељ да наш народ све више вером живи и све дубље поима и прихвата Васкрсење Христово.

Након светих Литургија,прочитана је посланица Патријарха Српског Господина Иринеја и освештана офарбана васкршна јаја која су подељена веницима

На други дан Васкрса, у селу Дукат, Свету Литургију је служио протонамесник Зоран Стојанов у осам часова и тридесет минута.

Нека би дао Васкрсли Господ да се свагда овако сабирамо око сведивног и сверадосног Васкрсења Његовог.

Ваистину Христос Васкрсе!