Home Велики четвртак у Босилеграду 2019 године

Велики четвртак у Босилеграду 2019 године

IMG 20190316 085129549 (Small)

На Велики четвртак, по успомени на Тајну Вечеру, служена је у цркви Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду у Св. Литургија Светог Василија Великог 8.30.

Св. Литургију је служио протојереј Зоран Стојанов, старешина храма и парох босилеградски. У свом Литургијском слову о. Зоран  је истакао значај Тајне вечере за наше спасење,али је истакао и да се у некаквим карневалским организацијама организују журке и весеља на Велики четвртак и Велики петак што недоликује народу верном и није Богоугодно-„ …уместо да смо на Богослужењима, да организујемо трибине о Страдалној седмици,уместо да смо у миру и тишини, да са својом децом организујемо радионице на тему страдања Христа Спаситеља, ми правимо карневале, журке и пијанке. Немојмо после да постављамо питање : Господе зашто?“- нагласио је отац Зоран . Верни народ је у великом броју приступио Телу и Крви Господњој приступивши Светој Чаши.

Увече са почетком у 18.00 часова, протојереј Зоран Стојанов служио је Јутарњу службу Великог петка и читао дванаест одломака из Јеванђеља о страдању Христовом.